رشته کامپیوتر

معرفی رشته مهندسی کامپیوتر

 

رشته کامپیوتر به طور کلی رشته پویایی است و شخصیکه این رشته را انتخاب می کند باید قدرت تجزیه و تحلیل مسایل را دارا باشد همچنینبتواند در راستای هدف مسایل را به زیر شاخه های کوچک تقسیم کندو بارها و بارهامسئله ای را آزمون و خطا کند تا بتواند به هدفش برسد.در دنیای کنونی که رایانه درتمام کارهای کنترلی ،محاسباتی،تولیدی و .....حرف اول را می زند و به عنوان ابزاریبرای رشته مهندسی کامپیوتر می باشد ،باعث شده این رشته اهمیت خاصی داشته باشد.اگررشته مهندسی کامپیوتر را به عنوان رشته تحصیلی انتخاب می‌کنید باید انسان ماجراجوییباشید و با طبع همیشه در حال پیشرفت این رشته سازگار باشید و همچنین به درسریاضیات علاقه مند باشید و بتوانید خلاق باشید و همچنین از ابزار و امکانات در جهتهدف استفاده نمایید.در ضمن باید بتوانید مدیریت یک پروژه را در دست بگیرید.همچنین باید منابع به روز را پیدا کرده و دانش خود را مطابق با تازه های بهروز نمایید. در ضمن چون  تقریبا تمام کتب و منابع موجود در اینرشته به زبان انگلیسی است و این منابع واطلاعات به سرعت در حال تغییر هستند و امکان سریع ترجمه آنها نیز به فارسی وجودنداردو این که تقریبا کد نویسی نیز به زبان انگلیسی نزدیک است  از اینرو تسلط کافی به زبان انگلیسی در این رشته بسیار مهم است. دروس ریاضی و فیزیک نیز همانند دیگر رشته‌های مهندسی در اینرشته کاربرد وسیعی دارد.

 

توانایی لازم برای این رشته : 

 

توانایی ذهنی ویژه‌ای برای تحصیل در این رشته موردنیاز نیست. البته دانشجویانی که پایه ریاضی قوی و توانایی استدلالی و استقراییبهتری دارند، در این رشته موفق‌ترند. از لحاظ جسمانی مهمترین ویژگی داشتن قدرتبصری خوب است و دانشجویان با قدرت شنوایی و حرکتی پایین نیز می‌توانند در این رشتهادامه تحصیل دهند.مهمترین نکته‌ای که در مورد این رشته می‌توان عنوان کرد، داشتنروحیه مطالعه مستمر است چرا که سرعت پیشرفت علم در این رشته نسبت به رشته‌های دیگربسیار بالاست و دانشجو باید بطور مستمر در پی مطالب جدید و یادگیری آنها باشد.

 

گرایش‌های این رشته در کارشناسی 

رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی دارای دو گرایش سخت افزار و 
نرم افزار است که البتهاین دو گرایش در مقطع کارشناسی تفاوت قابل توجهی با یکدیگر ندارند.گرایشسخت افزار در برگیرنده فعالیت های آموزشی، پژوهشی و صنعتی در خصوص قطعات، بردها،تجهیزات و در نهایت سیستم های کامپیوتری در مقیاس های مختلف است و یکی از شاخه هایمهم آن به نام معماری کامپیوتر (طراحی و ساخت کامپیوتر) است.هدف از گرایش نرمافزار کامپیوتر، آموزش و پژوهش در زمینه زبانهای مختلف برنامه نویسی، سیستم هایعامل مختلف و طراحی انواع الگوریتم ها

 

این رشته در مقطع ارشد دارای چهار گرایش


* گرایش نرم‌افزار: درگرایش نرم‌افزار در مقطع کارشناسی ارشد دانشجویان با سیستم‌های عامل پیشرفته ـبانکهای اطلاعاتی ـ برنامه‌نویسی پیشرفته و تحت 
WEB ـ الگوریتم‌های پردازش موازی و … آشنا می‌شوند.

* گرایش هوش مصنوعی: دراین گرایش با مطالب جدیدی مانند شبکه‌های عصبی ـ هوش مصنوعی 
پیشرفته ـ تئوری فازی ـ پردازش تصویر و … آشنا می‌شوند.

* گرایش معماری کامپیوتر: در این گرایش دانشجویان با معماری‌های پیشرفته کامپیوترو ابر رایانه‌ها شبکه‌های کامپیوتری گسترده ـ پردازش تصویر و طراحی سیستم‌های تحمل‌پذیرخطا و … آشنا می‌شوند.

* گرایش الگوریتم و محاسبات: این گرایش که یک گرایش جدید است. دانشجویان باالگوریتم‌های توزیعی و پیشرفته ـ ریاضیات پیشرفته کامپیوتری و … آشنا می‌شوند.


وضعیت نیاز کشور به این رشته

رشته کامپیوتر که باعث جهانی شدن اطلاعات و ارتباطات شده است ، رشته روز و رشتهآینده است تا جایی که پیش بینی می شود تا 
۱۰ سالدیگر در کشورهای پیشرفته مردم همان قدر که بر نیروی برق وابسته هستند به شبکهاینترنت وابسته خواهند شد. با توجه به توضیحات گفته شده روند رو به رشد استفاده ازکامپیوتر در زندگی روزانه اشتغال و موقعیت کاری برای فارغ التحصیلان این رشتهفراهم است تا در قالب شرکتهای تولیدکننده نرم افزار، شرکتهای تولیدکننده قطعات،مراکز صنعتی –تولیدی، شرکتها و موسسات خدماتی، مراکز آموزشی و … مشغول به کار شدهو فعالیت کنند. با توجه به پیشرفت کند ایران نسبت به جامعه جهانی کامپیوتر درسالهای اخیر نیاز به مهندسین خلاق و کوشا در این زمینه کاملاً احساس می شود.


روند رو به رشد استفاده از کامپیوتر در محافل عمومی و خصوصی، استفاده گسترده ازشبکه اینترنت و زمینه های مرتبط با آن، فراهم آمدن شرایط آموزش و تجارت الکترونیکهمه و همه دست به دست هم داده اند تا از اکنون چشم انداز روشنی نسبت به آینده اینرشته وجود داشته باشد به نحوی که فعالان در این زمینه از آینده معلوم و مطمئنیبرخوردار خواهند بود. تنها نگرانی به قسمت نرم افزار مربوط می شود که باید مهندسانخلاق ایرانی اقدام به تهیه نرم افزارهای گوناگون و کارآمد کرده تا تنها مصرف کنندهصرف نباشیم.

 

به یاد داشته باشد دانشجویانی که از این رشته فارغالتحصیل می‌شونددر صورتیکه در یکی از شاخه ها و یا زبان های برنامه نویسی دارایتخصص باشند بازار کار خوبی د انتظار دارند چرا که تمام مراکز و کارخانه ها بهمهندس کامپیوتر احتیاج دارند  وهمچنین می توانند  با توجه به نیاز بازارو سفارش‌هایی که از مراکز متنوع و متفاوت کشور دریافت می‌کنند توانایی انجام اینکارها را برای امرار معاش و عرضه توانمندی‌های خود برای بهبود و بهره‌وریبالای امور کشور را دارا هستند.

 

 برای ادامه این رشته می توان در ایران و کشورهایدیگر تا مقطع دکترا ادامه داد و از آن جایی که یک رشته با زبان واحد است برایادامه تحصیل در دیگر کشورها به راحتی می توان اقدام کرد


منبع : کانون